Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

Πλουσιόπαιδα που σκοτώνουν «άμα λάχει»…





Ψύχραιμη ματιά
Επιμέλεια: Βασίλης Αλεξίου, Φιλόλογος [1]



Πλουσιόπαιδα που σκοτώνουν «άμα λάχει»…

27 Φεβρουαρίου 2017: Συγκλονισμένη ήταν η κοινή γνώμη από το τροχαίο που προκλήθηκε το μεσημέρι στο ύψος της Θήβας, όταν ανεξέλεγκτη μια μαύρη Porsche βγήκε εκτός οδικού δικτύου και καρφώθηκε με σφοδρότητα σε παρκαρισμένο όχημα. Από το σφοδρό τροχαίο, σκοτώθηκαν επιτόπου οι… επιβαίνοντες στο παρκαρισμένο όχημα, μια μητέρα 33 ετών μαζί με το τρίχρονο παιδί της, αλλά και οι δυο επιβαίνοντες στην μαύρη Porsche. Η μαύρη Porsche ανήκε στον μεγαλοεπιχειρηματία των Jumbo Απόστολο Βακάκη, ενώ οδηγός του ήταν ο γιος του Γιώργος Βακάκης. Ο 24χρονος γιος του mr Jumbo είχε επιστρέψει από τις ΗΠΑ, όπου σπούδαζε, και πήγαινε με 320 χιλιόμετρα την ώρα (!) για διακοπές στην Αράχωβα.

29 Οκτωβρίου 2018: Συγκλονισμένη η κοινή γνώμη από το ροζ σκάνδαλο: Γιος γνωστού επιχειρηματία κατηγορείται ότι έπνιξε τον μπάτλερ!  Στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία του 25χρονου μπάτλερ του θα καθίσει ο 33χρονος γιος πασίγνωστου επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη. Ο 25χρονος μπάτλερ από τη Σρι Λάνκα, βρέθηκε νεκρός τον Φεβρουάριο του 2013 να επιπλέει στην πισίνα της βίλας, όπου εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη. Τώρα παραπέμπεται ο γιος της οικογένειας, όπου δούλευε ο 25χρονος (…). Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ο 33χρονος κατηγορούμενος φέρεται ότι στραγγάλισε από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση με τα ίδια του τα χέρια τον 25χρονο μπάτλερ, επειδή ο δύστυχος αρνούταν να υποκύψει στις σεξουαλικές του ορέξεις! που βγήκε έναν χρόνο μετά τη δολοφονία του 25χρονου, παρέπεμπε τον γιο του επιχειρηματία σε δίκη για ανθρωποκτονία. Σύμφωνα με την κρίση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου, πρόκειται για σεξουαλικό έγκλημα, καθώς το θύμα έφερε σωρεία κακώσεων σε επίμαχα σημεία του σώματός του!

29 Νοεμβρίου 2018: Συγκλονισμένη με το θάνατο της νεαρής φοιτήτριας στη Ρόδο, είναι η κοινή γνώμη. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, η 21χρονη φοιτήτρια μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της. Οι λεπτομέρειες από τη δολοφονία σοκάρουν, όχι μόνο την κοινωνία της Ρόδου, αλλά και ολόκληρη τη χώρα.

Τι κοινό υπάρχει στις παραπάνω ιστορίες που επέλεξα μεταξύ πολλών άλλων, φίλοι αναγνώστες; Απάντηση: Αναφέρονται σε νεαρούς της χώρας μας που έχουν την οικονομική δυνατότητα να κάνουν... ντόλτσε βίτα, συνήθως με τα λεφτά του μπαμπά, να αποκτούν ότι θέλουν όταν το θέλουν και αν κάτι τους πάει στραβά, το εξοντώνουμε αν λάχει, να πούμε!
Ειδικά για το δολοφόνο της άτυχης Θρακιώτισσας φοιτήτριας, τον Μανώλη Κούκουρα, 20 χρόνων που ζει στη Λίνδο, η οικογένεια του έχει τρία- τέσσερα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο νησί: εστιατόρια, κινέζικο εστιατόριο, καφετέριες και ξενοδοχείο. Φαίνεται, όμως, πως με τόσα μαγαζιά και τόσες υποχρεώσεις (και τόσο χρήμα, θα ’λεγε κανείς) μάλλον δεν είχαν χρόνο να ασχοληθούν με το παιδί τους[2]. Έτσι, τον Μάρτιο του 2013 σταμάτησε το σχολείο, αφού «κόπηκε» από απουσίες. Στο μεταξύ είχε απασχολήσει πολλές φορές στο παρελθόν Αρχές και σχολεία λόγω του κακού του χαρακτήρα, που σε πολλές περιπτώσεις έφτασε στην Αστυνομία.
Μάλιστα ο διευθυντής του τελευταίου σχολείου του τόνισε: «Μια βραδιά, είχε αρπαχτεί έξω από το σχολείο μ’ έναν άλλο Αλβανό. Βγάλανε μαχαίρια! Ήρθε η αστυνομία και πήγαν αυτόφωρο. Κάλεσα τότε τους γονείς του 21χρονου. Ήταν αρνητικοί… Υποστήριξαν ότι το παιδί τους είναι μια χαρά!» εξηγεί ο ίδιος και προσθέτει: «Ήμουν πολύ τυχερός που έφυγε από το σχολείο μου. Έκτοτε το έπαιζε «Δον Ζουάν». Αυτά οι γονείς του Κούκουρα και του κάθε «Κούκουρα». Τώρα ας δουν τα «κατορθώματά» τους και ας συνεχίσουν με τα καταστήματα τους, αυτά του «υγειονομικού ενδιαφέροντος»!
Τα πλουσιόπαιδα, φίλοι μου, θεωρούν ότι η ζωή «τους χρωστά». Λειτουργούν με γνώμονα την αυτοπροβολή και με κριτήρια οικονομίστικα. Όμως, είναι συνήθως άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, ανεπούλωτα τραύματα μειονεξίας και ματαιώσεις που ενισχύθηκαν κατά την παιδική ηλικία, αφού στις οικογένειες τους είναι σχεδόν βέβαιο ότι στερήθηκαν την αγάπη, είτε επειδή οι γονείς τους ήταν καταπιεστικοί είτε αδιάφοροι. Έτσι, τα πλουσιόπαιδα τα θέλουν όλα δικά τους, χωρίς ηθικές αναστολές. Γι’ αυτό προβαίνουν σε πλήθος από αμετανόητες πράξεις, όπου η τυχοδιωκτική επιθυμία λόγω της οικονομικής και κοινωνικής υπεροχής τους συγκαλύπτει τα ναρκισσιστικά στοιχεία τους.
Ναρκισσιστικά στοιχεία, τα οποία, όμως δε δέχονται άρνηση ή απόρριψη. Μια άρνηση ή απόρριψη, που εάν ποτέ έρθει, οδηγεί τους «Δον Ζουάν» (γιατί όχι;) και σε ένα αποτρόπαιο έγκλημα!



[1] Ο κ. ΑΛΕΞΙΟΥ αρθρογραφεί κάθε Τετάρτη και Σάββατο στην εφημερίδα της Καρδίτσας «Πρωινός Τύπος». (Για τυχόν επισημάνσεις, παρατηρήσεις, επικοινωνία  κ.τ.λ: vaalexiou@yahoo.gr)
[2]  Τώρα έχουν χρόνο να βάλουν μεγαλοδικηγόρους από Ρόδο και Αθήνα, για να υπερασπιστούν τον κανακάρη τους.



Share this